top of page
  • MAAGI

Elätkö vai oletko vain elossa?


Kiasma Astu lavalle 09032019

Aika on hassu käsite joskus tuntuu kuin vuosia sitten tapahtuneet asiat olisivat eilisiä, silti kun suuntaa katseensa oman ajatusmaailmansa kypsymiseen voisi noista ajoista olla yhtä hyvin valovuosia. Kuinka nopeasti päivät kiitävätkään ohitse esimerkiksi vuosi on jostain katsottuna lyhyt aika, mutta usein koemme että tulevaisuuteen on vielä ikuisuus. Kuitenkin jo pelkästään vuodessa elämä saattaa ottaa aivan uuden suunnana ja yllättäen löydämme itsemme ihmettelemästä kaiken uudistumista.

Lähi viikkoina iltapäivälehtien lööpeistä on saanut lukea surullisia uutisia, yllättävästi tai ennenaikaisesti keskuudestamme poistuneista henkilöistä. Oman isäni menetyksen jälkeen tälläiset uutiset koskettavat eri tavalla ja palauttavat aina mieleen aikamme rajallisuuden. Ne saavat kysymään itseltä mitä jos olisit elossa enään vaikka vain seuraavat 10 tai 20 vuotta? Mitä jos en koskaan näkisi vaikkapa eläkepäiviäni ? Aina välillä on hyvä pysähtyä kysymään itseltään, koenko eläväni juuri nyt sellaista elämää minkä voisin viime henkäyksien saapuessa sanoa valitsevani uudelleen? Kolmenkympin kriisi en osannut edes kuvitella mitä se pitäisi sisällään, nuorempana koko ikä-kriisi teemasta ei oikein saanut otetta. Mielikuvissa kyseessä oli jokin holtiton hurahtaminen pakomatka todellisuudesta. Hetkellinen ohimenevä sekoaminen, joka saa vaihtamaan nimeä ja etsimään viikonloppu toisensa jälkeen yökerhoista kadotettua nuoruuden huumaa. Parikymppisten neitokaisten vakuutellessa suureen ääneen baarin vessassa, että et näytä päivääkään vanhemmalta kuin kaksikymmentäviisi. Vierähtäneet vuodet ovat oikea todiste siitä, kuinka käsitteet ovat avautuneet vuosien saatossa, osoittaen todeksi osan ja avaten ymmärrystä pinnallisten mielikuvien takana. Sanotaan että kolmenkympin kriisi iskee jos elämällä ei ole suuntaa. Uskon että koemme ahdistusta jos ei ole vielä löytänyt syvimmän tarkoituksesi suuntaa ja tarttunut siihen koko sydämestään. Yhteiskunnan paineiden alla moni kokee ahdistusta siitä kaikesta mitä jo pitäisi olla saavuttanut. Todellisuudessa moni hakee vielä itseään pitkälle kolmenkympin rajapyykin jälkeenkin. Tässä iässä todellisuus nuorempana tehdyistä valinnoista saa myös useat pohtimaan, olisiko pitänyt sittenkin lykätä niitä suurimpia sitovia elämän mullistuksia kuten lasten hankintaa tai naimisiin menoa. Kriisin syvyys vaihtelee riippuen yksilöllisistä kokemuksista, tähän ikään liityy siis paljon itsensä kohtaamista ja omien unelmiensa uudelleen kartoitusta. Etenkin jos olet kasvanut vahvojen persoonien varjossa miellyttämishaluisena ja kilttinä, olet myös luultavasti tottunut aina luottamaan ulkoisiin auktoriteetteihin. Silloin voi oman äänen löytämiseen kulua hieman kauemmin aikaa. Löysitpä sitten itsesi mistä kohtaa tahansa kriiseily janalla, on hyvä muistaa ettei virheitä ole olemassakaan, voit edelleen saavuttaa kaiken sen mistä vain keksit haaveilla. Se voi vaatia joitakin muutoksia elämässäsi. Uskoa ja luovaa ajattelua, mutta kun priorisoit pyrkimyksesi etusijalle alkavat asiat muotoutumaan eduksesi.


Tunnen kolmenkympin kriisin valtavana haluna toteuttaa omaa elämänkatsomusta.  Toisinaan tuo paikan hakeminen näkyy tahtotilan ja aikaansaamattomuuden välimaastossa tasapainoiluna. Olen kuitenkin löytäyt vahvasti kiinni siihen punaiseen lankaan, mitä asioita täytyy tapahtua voidakseni toteuttaa syvintä olemustani ja kuinka tavotteiden eteen työskennellä. Olen ymmärtänyt myös sen kuinka haastavaa itsensä ja omien laahaavien uskomusmallien työstäminen on. Mutta luotan siihen että elämä laskostaa eteemme juuri niitä asioita, joissa tarvitsemme vielä harjoitusta. Aina kun kuvittelet saaneesi selville jotain, huomaatkin vain löytäneesi uuden pinnan todellisuudestasi jota lähteä kuorimaan. Vaaditaan todella paljon rehellisyyttä ja sitkeyttä, jottei pakenisi omaa itseään. Kysytään myös keskittymiskykyä herkistyä huomaamaan syvältä sisimmästään kumpuavia viestejä. Tietoisuus on kuin lihas sitä on säännöllisesti harjoitettava jottei se tylsisty. Parhaimmillaan kriisi on siis väylä työstää syvempi yhteys omaan itseen ja meitä ympäröivään maailmaan.


Uskon että meissä jokaisessa on olemassa selväaistit synnyinoikeutena. Aistit joiden avulla on mahdollista löytää takaisin todellisen alkulähteen energian luokse. Tuo alkuenergia on selkokielellä yhteys luovaan voimaan ja pyytettömään rakkauden tilaan, mikä jokaisen sisällä asuu. Sanonta että lapsen suusta kuulee totuuden ei ole ollenkaan niin kaukaa haettua, sillä lapsille ei ole vielä kehittynyt tukoksia näihin aisteihin toisin kuin meillä aikuisilla. Koskemattomina heidän on helppo uskoa ja nähdä elämän taika, ilman epäilyksiä tai kyynisyyttä. Selväaistit ovat puhtaimmillaan kykyä aistia energiaa ympärillämme. Näkö kuulo ja tuntoaistimukset, joskus jopa haju tai makuaistimukset toimivat viestintuojina korkemmalta tietoisuudelta. Ahdistus stressi ja turha pelko ovat väistyneet taka-alalle, kun olen alkanut seuraamaan ja luottamaan elämäni käänteet loppukädessä maailmankaikkeuden huomaan. Erityisen ihmeellistä on ollut löytää takaisin omien selväaistien ja vahvuuksien äärelle.

Kiinnostus energia lääketieteeseen heräsi kun katsoin dokumenti Heal. Elokuvassa hengelliset johtajat, lääkärit ja kroonisesti sairaat ihmiset kertovat ihmisen psyykeen ja fyysisen terveyden voimallisesta yhteydestä. Elokuvassa käsitellään mm. trauman syntyä ja sitä kuinka haitalliset tunteet joita ei käsitellä, aiheuttavat kehoomme ns "haavan" johon sairauksien on helppo pesiytyä. Toinen tapa ymmärtää asia on että auraamme tulee ikäänkuin reikiä hoitamattomien myrkyllisten tilojen seurauksena, koska kun sielu kokee että tässä kehossa ei ole hyvä olla osa siitä poistuu jättäen jälkeensä halkeaman. Itsetuntemuksen energialääketieteen meditoinnin ja harjoittelun kautta, on mahdollista löytää työkalut joilla omia osumia on mahdollista hoitaa ja eheyttää. Aihe resonoi kovasti ja toivoin voivani syventää tietoisuutta sen tiimoilta. Meni muutama viikko ja näin kutsun paikkakunnallani järjestettävään itsensä kehittämisen iltaan aiheella ThetaHealing, illan järjesti kultainen tuttavani Soile Koskela jonka energiahoidoista olen kirjoittanut aikaisemmissa postauksissani. Sen kummempia miettimättä päätimme osallistua iltaan ystäväni kanssa ja kuinka ollakkaan luento piti vahvasti sisällään toiveideni mukaista tietoa. Vieraana ja asiantuntijana illassa toimi ThetaHealing menetelmän suomeen tuonut valmentaja, parantaja sekä kirjailija Suvi Bowellan. Teema ansaitsee kokonaan oman postauksen, mahdollisesti joskus tulevaisuudessa. Lyhyesti ThetaHealing on itsensä kehittämisen väline, jonka avulla voidaan poistaa henkisiä fyysisiä ja emotionaalisia esteitä, jotka rajoittavat ja vaikuttavat hyvinvointiisi. Huomaan intohimoni kehittyvän päivä päivältä vahvemmin kohti hyvinvointia itsetuntemusta ja tietoisuutta, siksi harkitsenkin tosissaan käyväni kyseisen menetelmän peruskurssin joka antaa valmiudet toimia ThetaHealing valmentajana.

Näiden aiheiden lomasta arkeen kuuluu muutenkin paljon hyvää ja flow on myötätuuleen. Toisinaan huomaan herääväni levottomana tai jännittyneenä, joten pyrin meditoimaan joka aamu vähintään viisi minuutia ennen päivän aloitusta. Käytännössä tämä tarkoittaa että en heti ensimmäiseksi ota aamulla puhelinta käteeni ja ala selailemaan uutisvirtaa ulkomaailmasta. Aamun ensimäiset minuutit kuuluvat yksityisoikeudella itselle, usein se miten aamu alkaa vaikuttaa koko tulevaan päivään, joten on hyvä aloittaa herättelemällä itsensä lempeästi kuunnellen kehon ja mielen viestejä.  Minimalistisuus kiehtoo jatkuvasti enemmän uskon että myös tavarat säilövät paljon haitallista energiaa kotiin, josta on aika ajoin hyvä hankkiutua eroon. Suuri henkilökohtainen voitto tapahtui viime hiihtolomalla, olin päättänyt tehdä suursiivouksen. Koin ahdistavaksi kotiini kertyneet turhat tavarat ja vaatteet joita en koskaan käyttänyt. Olin päättänyt suorittaa kodin puhdistus operaation, joten 7 lomapäivästä neljänä ahersin kuin muurahainen. Pakkasin vaatteita ja astioita elektroniikkaa koruja koriste-esineitä, ja kaikkea tarpeetonta jätesäkkeihin. Osan heitin suoraan roskiin ja osan vein kirpputorille tai UFFiin. Tuon viikon jälkeen olo oli euforinen ja mieli lähemmäs 10 jätesäkillistä kevyempi. Henkinen siivous tapahtui kuin itsestään hankkiutuessa eroon muistoista jotka eivät enää tuoneet iloa.

Osaksi arkiruutineita ovat tuleet myös inspiroivat podcastit. Tämän hetken ehdoton suosikki on " On purpose with Jay Shetty". Jayn inspiroiva elämäntarina kulkee koulukiusatun pojan vaikeista teinivuosista, aina siihen hetkeen kun hän päätti lähteä syventämään elämän tarkoitusta ja eli munkkina 3 vuotta. Inspiroivassa elämän merkityksellisyyttä luotaavassa podcastissaan Jay haastattelee nimekkäitä mielenkiintoisia vieraita ja jakaa omaa näkemystään elämästä kokemuksiensa kautta.Toinen podi minkä usein laitan päälle kun siivoilen tai laitan ruokaa on Benjamin Schoeffelerin "Shut Up Brain Podcast -Brilliant Side". Podcast lähestyy ihmisyyden arkisia haasteita rennolla otteella, psykologian meditoinnin ja neurotieteen näkökulmasta. Molemmat podcastit toimivat hyvinä inspiraation lähteinä ja imasevat mukaansa mielen saloihin sekä oivaltamisen iloon. Molemmat podcastit löytyvät Spotifystä.Joka viikko on hyvä tehdä arkirutiinien lisäksi jotain mikä sytyttää ja tuo iloa auttaen jaksamaan maaliskuun harmaiden päivien läpi. Luovuus urheilu itsensä ilmaisu kirjoittaen tai maalaten, tai pelkkä visualisointi. Siinä vasta muutama tapa jotka omassa elämässäni tuovat huippuja arkeen. Välillä on myös hyvä tehdä jotain missä pääsee ylittämään itsensä kunnolla. Vasta viime viikonloppuna osallistuin freestyle tanssitunnille, jotain mitä olen halunnut kokeilla jo pitkään. Mainos workshopista pompsahti silmilleni useaan otteeseen eri kanavilla, joten päätin tarttua kutsuun. Mennessäni tunnille olin jännittynyt ja mietin että nyt ollaan kyllä vahvasti epämukavuusalueella. Astuessani sisään pieneen tanssistudioon silmäni rävähtivät selälleen, lattialla pyörähteli sulavaliikkeisen näköisiä kissapetoja, jotka itsevarmoin liikkein vangitsivat yleisön huomion itseensä vailla epävarmuuden hitustakaan. Kauhistuksen ja innostuksen sekoituksessa liityin rytmin vietäväksi, ja tunnin edetessä unohdin turhan pelon takaraivossani. Uusia asioita kokeillessa on hyvä muistaa, että itsensä ylittäminen tapahtuu juuri siinä hetkessä kun päätät suhtautua tilanteeseen rennosti ja pelosta välittämättä. Uskaltaessani nauraa horjahduksilleni ja lähinnä koomisille pylllistyksilleni, rohkenin myös näkemään peilistä sen itsevarman ja huolettoman naisellisen olennon, jota olen kaivannut. 

On voimaannuttavaa tehdä mahdollisimman paljon asioita jotka saavat sinut tuntemaan olevasi elossa. Vastapainoksi on tärkeää uskaltaa hiljentyä ja kohdata itsensä elämän hektisyyden keskellä. Sillä mitä muut ajattelevat ei ole väliä, mutta sillä mitä tunnet suurimman osan ajasta on. Saamme takaisin sitä mitä värähtelemme, joten oikeastaan väliä on vain sillä miltä asiat saavat olosi tuntemaan. Yksinkertaisin ohje tehdä elämästä itsensä näköistä on päättää millaista elämää haluaa aidosti elää, ja sanoa sitten ei kaikelle sille mikä ei vastaa näitä toiveita. Meille on annettu mahdollisuus kuvittaa oma todellisuutemme. Se kuinka arastelematta uskallamme lähteä tähän, riippuu vain ja ainoastaan meistä itsestämme. Sinä päätät miten suhtaudut eteesi tuleviin asioihin, onko kaikki pelkkää sattumaa jonka varassa on helppoa elää päivästä toiseen, jolloin kokemus elämästä ei koskaan oikeastaan muutu. Vai osaatko löytää arkitodellisuuteen kätkeytyvät viestit, tarttua eteesi tulleisiin tilaisuuksiin nähden ne mahdollisuuksina kehittää ja uudistaa itseäsi. Mielestäni elämä on ainakin tsiljoona kertaa jännittävämpää, inspiroivampaa ja tyydyttävämpää kun valitsee lisätä päiviinsä hieman taikapölyä ja uskoa.

Uutenavuotena nostin kortin tulevalle vuodelle, pakasta nousi lanttien ritari jonka perinteisimpiä merkityksiä ovat valmistautuminen harjoittelu ja kertaaminen, tehtävä jonka kautta uudistuminen. Kortin tunnelma on rauhallinen sekä odottava. Koen kortin merkitykset osuvina, vanhan sanonnan mukaan "jos tahdot kaataa puun, käytä kuusi tuntia kirveen teroittamiseen". Tällä hetkellä mieli on tulevaisuutta ajatellen luottavainen ja rento, tunnen silti kuinka kuljen päivä päivältä kohti kokonaisempaa ja vahvempaa minää."this life is given to you as a vacation for your soul, the minute you start acting like it's a blessing it starts feeling like one. " -Sanni 11/03/2019

33 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page